La motxila de Jove Guia


SECRETS DE LA NATURALESA HUMANA

Cada persona guardem a dintre nostre tresors que conformen la nostra personalitat. Som com icebergs a l'aigüa; flotant només es veu la punta, però a sota de l'aigüa hi ha molt més. Una riquesa que cal que descobrim per sentir-nos realitzats/des.


SOM PERSONES MERAVELLOSES, SOM HUMANS I
 
Alguna vegada has pensat que no podies fer-ho, que erets incapaç? Observa el que poden fer aquests dos ballarins. La bellesa de les persones, moltes vegades, es troba en la seva capacitat de superar-se, de millorar...


SOM PERSONES MERAVELLOSES, SOM HUMANS II

 
Sinopsis:
Un circo pequeño en plena depresión americana encuentra a un joven sin extremidades que participaba en una exhibición de rarezas. El director del circo y el valor del joven logran que éste descubra su auténtica dignidad como persona.STOP RACISME [VIDEO] "El pasajero negro" 

 

El pasajero negro obtuvo en 1994 el Oscar al mejor cortometraje de ficción.

La película se rodó en 1993, y puede ser interpretada como reacción a los acontecimientos que tuvieron lugar en Alemania un año antes del rodaje. El Bundestang acababa de aprobar una ley que permitía la rápida deportación de extranjeros y abría el camino para dificultar cada vez más las solicitudes de asilo en el país. La citada ley fue rechazada en numerosos círculos progresistas por entenderla condescendiente frente a la escalada de atentados racistas que por aquella época se venían produciendo. 

Algunes coses que hauriem de saber sobre...

Prejudicis, estereotips, racisme... (clic aquí)

Alguns estereotips falsos (clic aquí)

 

 

Viatge arriscat

Des que és a Barcelona, en Soly, un jove senegalès, ha complert dos dels seus somnis. Tenir una professió, en el seu cas, en el sector de l'hostaleria, i a més poder compartir el que ha après amb altres persones que, com ell, necessiten ajuda per aconseguir entrar al mercat laboral. Per aconseguir-ho ha estat clau Mescladís, una associació on ell es va formar i on ara treballa. El viatge, doncs, ha estat positiu, però tal com ens explica en Soly, jugar-se la vida creuant l'oceà Atlàntic en una patera és un preu massa alt. El sentirem parlar en mandinga, la seva llengua materna, parlada per tot l'Àfrica Occidental per uns 15 milions de persones.  

 


"Azur i Asman" (2006)

Clic aqui per veure la pel·lícula

Fitxa tècnica:

Títol original: Azur et Asmar
Direcció: Michel Ocelot
Guió: Michel Ocelot.
Basat en una història tradicional del Magreb Música original: Gabriel Yared
Montatge: Michéle Péju
Fotografia:
Kyle Badla
Distribució:
Dionet 

Durada: 99 minuts
 

Resum:
Conte del més pur estil de les mil i una nits, que agafa elements de les fonts clàssiques, tant en la narració com en la posada en escena: móns fantàstics, herois d’una peça, etc. L’argument està basat en dos nens de la mateixa edat, el fill d’un terratinent i el fill de la dida, són criats com a germans i malgrat la diferència social són molt amics. Azur és ros, de pell blanca i ulls blaus, Asmar és bru i de cabell i ulls negres. La dida els explicava contes i tots dos es van quedar amb les ganes de fer realitat aquelles fantasies. La vida els separa de sobte, però es retrobaran amb els papers canviats, ara Azur és pobre i Asmar és ric. Quan tots dos decideixen rescatar la Fada dels follets es converteixen en rivals. Passen moltes aventures, dignes dels millors contes, travessen terres màgiques, corren perills i veuen prodigis.


Relacions NORD-SUD IRelacions NORD-SUD II


 
Us invito a veure aquest vídeo que han fet uns joves de Sabadell en el programa "JOVE: QUÈ, VÉNS?". Aquest vídeo compta amb diversos testimonis de joves, parlant sobre sexualitat.
Estic segur que us agradarà molt. Què el disfruteu...
JOVE: QUÈ, VÉNS? Espai de comunicació i creació, és un projecte de l'Ajuntament de Sabadel, realitzat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Unió Europea i amb la participació de Fedelatina. 
 "elParlante" colaboren en la producció d'aquesta peça a partir del guió que aquests companys ja havien formulat durant el procès.

Endavant Joves Guia!


Pàgina d'inici
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva col·laboració!